Mükemmel Lezzette Mısır Unlu Poğaça

Bu tarifle, ağızda dağılan, tereyağlı ve enfes bir poğaça deneyimi yaşayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu mısır unlu poğaça, kahvaltılarınızın veya çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Özellikle mısır ununun eşsiz aromasıyla, klasik poğaçalara göre çok daha lezzetli bir sonuç elde edeceksiniz. Unutmayın, taze malzemeler kullanmak, lezzetin sırrıdır. Hazırlık aşamalarını dikkatlice takip ederek, mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes poğaçaları çok sevecekler. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz!

Gerekli Malzemeler

Hamur İçin:

200 gram tereyağı, 2 su bardağı un, 2,5 su bardağı mısır unu, 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak), 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı (silme) tuz.

Üzeri İçin:

1 tutam çörek otu, 1 yemek kaşığı mısır unu, 1 adet yumurta sarısı, ½ çay kaşığı pekmez.

İç Malzemesi:

1 kase peynir (damak zevkinize göre farklı iç malzemeler de kullanabilirsiniz.)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Daha sonra, yumuşamış tereyağını derin bir kaba alın. Un, mısır unu, yumurtalar, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgaha alın ve istediğiniz boyutta parçalar koparın. Parçaları yuvarlayarak hafifçe açın. İç malzemesi olarak kullandığınız peyniri (veya tercih ettiğiniz diğer malzemeleri) ortaya koyun ve hamuru kapatıp tekrar yuvarlayın. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin. Çörek otu, mısır unu, yumurta sarısı ve pekmezi karıştırarak hazırladığınız karışımı poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!