Mini Köstebek Pastası Tarifi

Çay saatleriniz için ideal olan bu enfes mini köstebek pasta tarifiyle, misafirlerinizi etkileyin. Porsiyonluk hazırlanması sayesinde hem pratik hem de şık bir sunum imkanı sunuyor. Lezzetli kakaolu kek ve krema uyumuyla damakta unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, acemi aşçılar için bile ideal. İşte adım adım uygulayabileceğiniz, nefis köstebek pastası tarifi:

Kek Malzemeleri ve Hazırlanması

3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1/2 çay bardağı süt, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 2 tepeleme yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 1,5 su bardağı unu derin bir kapta çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu, yağlanmış ve unlanmış mini muffin kalıplarına paylaştırın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen kekleri fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuyan keklerin üzerine kremayı sürebilirsiniz.

Krema Malzemeleri ve Hazırlanması

2 paket krem şantiyi, 1,5 su bardağı soğuk süt ile birlikte çırpın. Krem şantinin kıvamını iyice alıncaya kadar çırpmaya devam edin. Dilediğiniz gibi süslemek için muz dilimlerini kullanabilirsiniz. Soğuyan mini keklerin üzerine hazırladığınız kremayı güzelce sürün. Üzerlerini muz dilimleriyle süsleyerek sunumunuzu tamamlayın. Bu pratik ve lezzetli mini köstebek pastalarını afiyetle tüketin. Çaylarınızın yanında veya özel günlerinizde keyifle sunabileceğiniz bu tarif, mutfağınıza yeni bir lezzet katacak.

Sunum Önerileri

Hazırladığınız mini köstebek pastalarını, renkli şekerlemeler, çikolata sosu veya hindistan cevizi ile süsleyerek daha da şık bir görünüm kazandırabilirsiniz. Mini kek kalıplarını tercih etmeseniz de olur, dilediğiniz bir kapta da pişirebilirsiniz. Farklı meyvelerle de süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun!