Muhteşem Bir Lezzet: Milföylü Tavuk Sarma

Sofralarınızın yıldızı olacak, görenlerin şaşıracağı, tadına doyum olmayan bir tavuk yemeği tarifiyle karşınızdayız. Milföy hamuru ile sarılmış enfes tavuk budu, çıtır çıtır dışıyla ve sulu, lezzetli içiyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak. Hazırlaması sandığınızdan çok daha kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzetin büyüsüne kapılacaklar. Özel günlerinizin yanı sıra hafta içi akşam yemekleriniz için de ideal bir seçenek. Hem görsel şölen sunacak hem de damak tadınızı şenlendirecek. Tarifimizin püf noktalarına dikkat ederek, kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes milföylü tavuk sarma için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: Altı adet milföy hamuru, altı adet tavuk budu, bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı kırmızı biber, bir tatlı kaşığı kekik, bir tatlı kaşığı pul biber, iki adet yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı. Sos için ise; üç yemek kaşığı tereyağı, dört yemek kaşığı un, iki su bardağı tavuk suyu, bir adet soğan, iki çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz) gereklidir. Malzemeleri temin ettikten sonra, lezzetli yolculuğumuza başlayabiliriz.

Milföylü Tavuk Sarma Tarifi: Adım Adım

Öncelikle tavuk budu etlerini iyice yıkayıp, tuz, kırmızı biber, kekik ve pul biberle harmanlayarak marine ediyoruz. Daha sonra milföy hamurlarını açarak, her birine marine edilmiş tavuk budu yerleştiriyoruz. Sardığımız tavukları fırın tepsisine diziyoruz. Yumurta sarısı ve susam-çörek otu karışımı ile üstlerini fırça yardımıyla sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişiriyoruz. Sos için, tereyağını eritip unu ekleyerek kavuruyoruz. Ardından tavuk suyunu azar azar ekleyerek sürekli karıştırıyoruz. Kıyılmış soğanı, karabiberi ve tuzu da ekleyip, koyulaşana kadar pişiriyoruz. Pişen milföylü tavuk sarmalarımızı sos ile servis ediyoruz. Afiyet olsun!