Muhteşem Merengli Tart Hamuru
Bu tarifte, ağızda dağılan lezzetli bir tart hamuru hazırlayacağız. 180 gram tereyağı, 280 gram un, 105 gram pudra şekeri, bir yumurta sarısı, rendelenmiş bir limonun kabuğu, bir çay kaşığı vanilya özü, bir yemek kaşığı soğuk su ve 1/4 çay kaşığı tuzu karıştırarak başlayacağız. Malzemeleri iyice yoğurduktan sonra, hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendireceğiz. Bu dinlenme süreci, hamurun daha kolay açılmasını ve piştikten sonra daha gevrek olmasını sağlayacaktır. Dinlenen hamuru yağlanmış tart kalıbına yayıp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişireceğiz. Pişen hamuru soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra krema ve mereng hazırlığına geçeceğiz.
Lezzetli Limon Kreması Hazırlama
Şimdi sıra enfes limon kremasında. 5 adet limonun suyunu sıkıp, 100 gram tereyağı, 3/4 su bardağı toz şeker ve 4 adet yumurta ile birlikte bir tencerede kaynayana kadar ısıtacağız. Karışımı sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirmeye devam edeceğiz. Limonun ferahlatıcı aroması ve tereyağının zenginliği, bu kremanın tadını eşsiz hale getirecektir. Krema soğuduktan sonra pişmiş tart hamuruna yayın. Son olarak, mereng ile bu lezzeti taçlandıracağız.
Hafif ve Kabarık Mereng
Son adımımız ise, merengli tart'ımızı tamamlayacak hafif ve kabarık mereng. 4 adet yumurta akını, 125 gram pudra şekeri ile birlikte mikser yardımıyla, pürüzsüz ve parlak bir kıvama gelene kadar çırpacağız. Bu işlem biraz zaman alabilir ama çırpma işlemine özen gösterirseniz, merenginizin havadar ve lezzetli olacağından emin olabilirsiniz. Hazırladığımız merengi, limon kremasının üzerine yayın ve tekrar fırına vererek, üzerinin hafifçe kızarmasını sağlayacağız. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz. Bu merengli tart tarifi ile sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.
Tarifin Özeti
Bu tarifte, ağızda dağılan bir tart hamuru, limonlu krema ve hafif merengi birleştirerek, enfes bir merengli tart hazırlıyoruz. Her aşamada dikkatli olunursa, mükemmel bir sonuç elde edilir.