Hızlı ve Lezzetli Kahvaltılık: Karbonatlı Poğaça

Hafta sonu kahvaltılarını renklendirecek, pratik ve lezzetli bir tarif arayışındaysanız doğru yerdesiniz! Bu mayasız karbonatlı poğaça tarifi, kısa sürede hazırlanıp fırında pişirilebiliyor. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve beklenmedik misafirleriniz için bile hızlıca hazırlayabilirsiniz. Hem yumuşak hem de çıtır çıtır bir dış kabuğa sahip olan bu poğaçalar, kahvenizin yanına mükemmel bir eşlikçi olacak. İşte, tadına doyamayacağınız, enfes bir poğaça tarifi... Deneyin ve farkı görün! Hazırlamak için gerekli adımlar oldukça basit ve anlaşılır.

Malzemeler: Nefis Bir Lezzet İçin Gerekliler

Hamur İçin:

2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak), 125 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 su bardağı yoğurt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz, 4 - 4,5 su bardağı un.

İç Malzeme:

200 gram beyaz peynir

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz), 1 yemek kaşığı susam, 1 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanış: Adım Adım Karbonatlı Poğaça

Öncelikle, derin bir kapta yumurtaları, tereyağını, yoğurdu ve sıvı yağı çırpın. Ardından karbonatı ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun kıvamına göre un miktarını ayarlayabilirsiniz. Hamur hazır olduktan sonra içine beyaz peyniri ekleyin ve iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamur parçalarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Ayrı bir kapta çırptığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün ve susam ile çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı rengi olana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!