Lezzetli Bir Kahvaltılık: Çatal

Poğaça ve açmanın yanına mükemmel bir eşlikçi olan bu çatal tarifi, enfes kokusuyla kahvaltılarınıza renk katacak. Mahlep ve çörek otunun muhteşem uyumu, bu tarifi benzersiz kılıyor. Yumuşacık dokusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak olan çatal, pratik hazırlanışı ile de zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarif, çocuklarınızın da çok seveceği bir lezzet sunuyor. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Gerekli Malzemeler

Çatal için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve her yerde kolayca bulunabiliyor. İşte lezzetli çatal tarifimiz için gerekenler:

Hamur Malzemeleri:

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Hazırlanış Aşamaları

Bu enfes çatalı yapmak oldukça kolay. Aşağıdaki adımları takip ederek siz de kısa sürede bu lezzeti sofranıza taşıyabilirsiniz. Öncelikle tüm hamur malzemelerini geniş bir kapta güzelce yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra istediğiniz şekli verebilirsiniz. Daha sonra hazırladığınız hamurdan küçük parçalar kopartıp, istediğiniz şekli verin. Hazırladığınız çatalları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişen çatallarınızın soğumasını bekleyin ve ardından servis yapın. Afiyet olsun!