Kek severler için harika bir haberimiz var! Yapımı son derece kolay ve damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakan limonlu cevizli kek tarifi ile karşınızdayız. Bu enfes kek, kahvaltılarda, çay saatlerinde veya özel günlerde gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz mükemmel bir seçenek. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu kek, pratikliği ve lezzetiyle mutfaktaki zamanınızı keyifli hale getirecek. Hem görsel açıdan şık, hem de tadı damağınızda uzun süre kalacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli kekten çok memnun kalacaklar. Hemen denemenizi ve yorumlarınızı paylaşmanızı bekliyoruz!
Malzemeler
* 3 adet yumurta * 1 su bardağı toz şeker * 2 paket vanilya * 1 su bardağı yoğurt * 10-15 adet ceviz içi (iri parçalanmış) * 1 paket kabartma tozu * 1 adet limon kabuğu rendesi * 1 adet limonun suyu * 1/2 su bardağı sıvı yağ * 2,5 - 3 su bardağı un
Hazırlanışı
Öncelikle, yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra yoğurdu, vanilyayı, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırmaya devam edin. Sıvı yağı da ilave edip iyice çırpın. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, ıslak malzemelerin üzerine azar azar ekleyerek, elediğiniz un ile topaklanma olmadan güzelce karıştırın. Son olarak iri parçalanmış cevizleri ilave edip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumaya bırakın ve daha sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Kekinizin daha lezzetli olması için taze sıkılmış limon suyu kullanmanızı öneririz. Cevizlerinizi çok fazla ezmemeye dikkat edin, iri parçalar halinde olması kekin dokusunu daha güzel yapacaktır. Kekinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz. Kürdanı kekin ortasına batırın; eğer kürdana hamur yapışmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.