Lezzetli Limon Cupcake'ler İçin Malzemeler

Bu tarifte, ağızda dağılan limon aromalı kekler ve krema için gerekli malzemeler ayrıntılı olarak listelenmiştir. Öncelikle, kek hamurunu hazırlamak için 110 gram tereyağı, 1 su bardağı toz şeker, 2 adet yumurta, 1/4 su bardağı süt, 1/4 su bardağı taze sıkılmış limon suyu, 1 adet limon kabuğu rendesi, 2,5 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat ve bir tutam tuza ihtiyacınız olacak. Bu malzemeleri güzelce karıştırıp, kek kalıplarına paylaştırın. Fırında belirtilen süre boyunca pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebileceğinden, kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol etmeniz önemlidir. Tamamen soğuduktan sonra kremayı hazırlayabilirsiniz.

Muhteşem Kremalı Sürpriz: Limon Kreması

Kremalı limonlu cupcake'lerimizin olmazsa olmazı olan krema içinse, 5 adet yumurta sarısı, 1/4 su bardağı mısır nişastası, 1 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi, 3/4 su bardağı taze sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su, 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı ve bir tutam tuza ihtiyacınız olacaktır. Bu malzemeleri bir tencerede iyice karıştırarak pişirin. Kıvam alana kadar sürekli karıştırmak önemlidir. Ocaktan aldıktan sonra iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, keklerin üzerine sürülebilir kıvamda olacaktır. Kremanın tadını ve kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Daha yoğun bir krema için daha fazla mısır nişastası kullanabilirsiniz.

Son Dokunuş: Süsleme ve Sunum

Son olarak, cupcake'lerimizi süslemek için 1/2 su bardağı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı süt, 1/2 paket krem peynir, bir tutam haşhaş tohumu ve bir tutam vanilya kullanabilirsiniz. Bu malzemeleri güzelce karıştırarak, soğumuş olan keklerin üzerine sürün. Üzerini haşhaş tohumu ile süsleyerek, sunumunuzu daha da şıklaştırabilirsiniz. Hazırladığınız enfes limon kremalı cupcake'lerinizi sevdiklerinizle paylaşarak keyifli anlar geçirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Cupcake Hazırlama Adımları

1. Öncelikle kek hamuru için verilen malzemeleri bir kapta iyice çırpın.
2. Hazırladığınız hamuru, cupcake kalıplarına paylaştırın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
3. Kekler soğuduktan sonra krema için verilen malzemeleri bir tencerede pişirin ve soğumaya bırakın.
4. Soğuyan keklerin üzerine kremayı sürün ve istediğiniz gibi süsleyin.