Tarif Hakkında

Bu enfes yahni tarifi, pratikliği ve lezzetiyle sofralarınızın yeni favorisi olacak. Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu öğlen sofraları için ideal. Hem doyurucu hem de oldukça aromatik olan bu yahni, et sevenlerin gönlünü fethedecek. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir çorba veya sulu yemek arayanlar için mükemmel bir seçenek. Siz de kolayca hazırlayabileceğiniz bu enfes tarifi deneyin ve eşsiz lezzetine kendiniz şahit olun. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Hazırlanışı oldukça basit ve zahmetsizdir, deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler

* 250 gram dana kuşbaşı eti
* 2 adet küçük boy patates (küp doğranmış)
* 15-20 adet arpacık soğan
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet defne yaprağı
* 1/2 çay kaşığı toz tarçın
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı toz karabiber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 2 su bardağı ılık su
* 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Öncelikle, dana kuşbaşı etini orta ateşte tereyağı ve zeytinyağı karışımında hafifçe kavurun. Ardından, arpacık soğanları ve sarımsağı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Domates ve biber salçasını ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Küçük küpler halinde doğradığınız patatesleri ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon ve tarçını ekleyin. Defne yaprağını da ekledikten sonra, ılık suyu yavaş yavaş ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak, kısık ateşte eti iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 1-1.5 saat) pişirin. Pişirme süresi etin kalitesine göre değişebilir. Eğer et daha çabuk pişerse, suyunu azaltıp kıvamını yoğunlaştırabilirsiniz. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu kolay yahni tarifini pilav, bulgur pilavı veya ekmek ile servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya turşu da tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!