Muhteşem Bir Lezzet: Labneli Bienenstich
Görünümüyle olduğu kadar tadıyla da büyüleyen Bienenstich pastamızı sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifte, klasik lezzete labne peynirinin eşsiz dokunuşunu ekledik. Hazırlanması biraz zaman alabilir, ancak ortaya çıkan sonuç tüm emeklerinize değecek. Puf gibi kabaracak kek hamuru ve kremanın mükemmel uyumu, ağızda unutulmaz bir tat bırakacak. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes pastaya bayılacak. İşte adım adım uygulayabileceğiniz, detaylı tarifi...Pasta Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
* 1/4 su bardağı tereyağı* 1/4 su bardağı süt
* 2 su bardağı un
* 1,5 çay kaşığı instant maya
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 1 paket vanilya
* 2 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı bal
* 1 adet yumurta sarısı (fırçalamak için)
Labneli Krema ve Badem Sosu
Bu özel Bienenstich pastası tarifinde, klasik kremanın yerini lezzetli bir labne kreması alıyor. 400 gram labne peyniri, 1/2 litre süt, 3/4 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 4 adet yumurta sarısı ve 1 paket vanilya ile hazırlanan krema, pastaya eşsiz bir lezzet katıyor. Badem sosu için ise 1 su bardağı toz şeker, 1/4 su bardağı su ve 2 su bardağı çiğ bademi karamelize ediyoruz. Karamelizasyon işlemi sırasında dikkatli olmak ve sürekli karıştırmak gerekiyor. Fazla koyulaşmadan ateşten almak önemli. Üzerine, 1 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı bal ve 1 çay kaşığı karbonat ile hazırlanan bir şurup döküyoruz. Bu şurup, bademlerin kıvamını ve lezzetini tamamlıyor. Son olarak, kek üzerine az miktarda bal sürüp badem karışımını yerleştiriyoruz.Hazırlanış
1. Pasta hamuru için tüm malzemeleri yoğurarak mayalanmaya bırakın.2. Mayalanan hamuru yağlanmış bir tepsiye yayın ve üzerine yumurta sarısı sürün.
3. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
4. Labneli kremayı hazırlayın ve soğuyan kekin üzerine yayın.
5. Badem sosunu hazırlayıp kremanın üzerine dökün.
6. Servis etmeden önce oda sıcaklığında dinlendirin. Soğuk olarak servis edildiğinde daha güzel bir kıvam yakalayabilirsiniz.