Muhteşem Bir Havuçlu Kek Deneyimi

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, lezzetine doyamayacağınız harika bir kremalı havuçlu kek tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem yumuşak kek dokusuyla hem de enfes kremasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça pratik olan bu kek, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Malzemeler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabiliyor. Siz de bu enfes lezzeti denemek ve sevdiklerinizi şımartmak için hemen tarifimize göz atabilirsiniz. Unutmayın, yapımı kadar tadı da bir o kadar keyifli! Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem kek ile kendilerini şanslı hissedecekler.

Gerekli Malzemeler

Kek İçin:

3 adet yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 1/2 çay bardağı pekmez, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 tutam tuz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 su bardağı un, 1,5 su bardağı ceviz (ince kıyılmış), 3 adet orta boy havuç (rendelenmiş).

Krema İçin:

100 gram tereyağı (oda sıcaklığında), 1 adet portakal kabuğu rendesi, 1/2 çay bardağı kefir, 1/2 su bardağı pudra şekeri.

Süsleme İçin:

5-6 adet ceviz (büyük parçalar halinde kırılmış).

Hazırlanış

Kekin Hazırlanması:

Öncelikle, yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sıvı yağı, pekmezi ve diğer tüm kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, tuz) ekleyerek iyice karıştırın. En son olarak rendelenmiş havuç ve kıyılmış cevizleri ilave edip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki kalıptan çıkardıktan sonra tamamen soğumaya bırakın.

Kremanın Hazırlanması:

Tereyağını mikser ile çırparak krema haline getirin. Daha sonra pudra şekerini, portakal kabuğu rendesini ve kefiri ekleyerek tekrar çırpmaya devam edin. Krema kıvamına geldiğinde durdurabilirsiniz.

Sunum:

Tamamen soğuyan kekin üzerine hazırladığınız kremayı yayın ve büyük parçalar halinde kırılmış cevizlerle süsleyin. Dilediğiniz gibi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!