Muhteşem Bir Lezzet: Kremalı Bal Kabağı Tatlısı

Eşsiz lezzeti ve pürüzsüz dokusuyla damağınıza bayram yaşatacak kremalı bal kabağı tatlısı tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes tatlı, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir ikram seçeneği olacak. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu tarif, beklenmedik misafirlerinizi bile rahatlıkla ağırlamanızı sağlayacak. Tatlıya eşsiz bir aroma kazandıran bal kabağı, krem şanti ile buluşarak mükemmel bir uyum yakalıyor. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebileceğiniz bu tatlı, her mevsim için ideal bir seçenek. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Bal Kabağı Karışımı:

* 1 kilogram bal kabağı* 1,5 su bardağı şeker
* 1/2 su bardağı su
* 1 paket petibör bisküvi
* 1/2 su bardağı fındık
* 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Krem Karışımı:

* 3 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı şeker
* 1 paket krem şanti

Üst Kısım İçin:

* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı (bir parmak eksik) süt

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle bal kabağını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Doğranmış bal kabağını kaynar suya ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, bal kabağını püre haline getirin. Ayrı bir kapta, süt, nişasta, un ve şekeri çırpın. Ocağa alıp, koyulaşana kadar pişirin. Soğuyan bal kabağı püresini ve krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın. Petibör bisküvileri, fındıkları ve Hindistan cevizini bir kapta karıştırın. Hazırladığınız bal kabağı karışımını, bisküvili karışım ile harmanlayın. Son olarak, ayrı olarak hazırladığınız krem şantiyi tatlıya üstüne yayın. Buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun!