Muhteşem Bir Lezzet: Krem Şantili Revani
Klasik revani tarifine yeni bir soluk getiren bu tarif, tatlı severlere enfes bir deneyim sunuyor. Hafif ve yumuşak dokusuyla ağızda dağılan revani, üzerine dökülen kremalı şanti sosuyla harika bir uyum yakalıyor. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tatlıyı, sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Misafirlerinizi etkileyecek özel bir tatlı arayışındaysanız, bu tarif tam size göre. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler: Lezzet Bombası İçin Gerekenler
İlk önce revani keki için malzemeleri hazırlayalım. 3 adet yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı (1 parmak eksik) süt, 1,5 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 1 adet limon kabuğu rendesine ihtiyacınız olacak. Şimdi de enfes sosumuz için gerekli olan malzemeleri sıralayalım: 3 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu, 1 paket krem şanti ve 1 çay bardağı süt. Tüm malzemeleriniz hazır olduğuna göre, haydi başlayalım!
Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet Yolculuğu
Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağı, sütü, irmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen revani keki hafifçe ılıdıktan sonra şanti sosunu hazırlayalım. Şeker ve suyu tencerede kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Kaynamaya devam eden şerbeti, soğuyana kadar bekletin. Soğuyan şerbeti, ayrı bir kapta çırpılmış krem şanti ve süt ile karıştırın. Pişen revani kekinin üzerine bolca sosu dökün. Soğumasını bekleyin ve ardından dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!
Krem Şantili Revani'nin Püf Noktaları
Revani kekinizin daha yumuşak olması için irmiği önceden ılık suda bekletebilirsiniz. Şerbetin soğuması çok önemli, sıcak şerbet keki sertleştirebilir. Krem şantinin kıvamını ayarlayarak sosun yoğunluğunu değiştirebilirsiniz. İsterseniz üzerine fındık veya fıstık gibi kuru yemişler de ekleyebilirsiniz. Bu muhteşem revani tatlısını deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın.