Lezzetli Bir Köz Domates Çorbası

Bu kolay köz domates çorbası tarifi, yoğun lezzeti ve pratik yapılışı ile sofralarınızın yeni favorisi olacak. Az malzemeyle enfes bir çorba hazırlamak için hemen mutfağa geçin. Malzemelerin kalitesi çorbanızın tadını doğrudan etkileyecektir; bu yüzden mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Çorbayı daha koyu kıvamlı seviyorsanız, salça miktarını biraz artırabilirsiniz. Ayrıca, çorbanıza taze otlar ekleyerek farklı bir aroma da katabilirsiniz. İsterseniz, servis ederken üzerine bir kaşık krema da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 10 adet olgun domates
* 5 adet kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 3 su bardağı sebze suyu (veya tavuk suyu)
* 2 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
* 7 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3 yemek kaşığı un
* 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle domatesleri ve biberleri közleyin. Bunun için fırında veya ocak üzerinde közleyebilirsiniz. Közleme işlemi bittikten sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini temizleyin. Daha sonra, soyulmuş domatesleri ve biberleri bir tencereye alın. Üzerine zeytinyağını ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Ardından, domates ve biber püresini hazırlamak için bir blenderdan geçirin veya püre haline getirin. Püre haline getirilen karışıma un, salçalar ve suyu ekleyin. Kıvamı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Tuzunu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra 15 dakika daha kaynatın. Sıcak olarak servis edin. İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirebilirsiniz.