Patlıcan Mezesinin Sırrı

Patlıcan sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bu enfes köz patlıcan mezesi tarifiyle, mutfağınıza lezzet şöleni yaşatın! Hazırlaması oldukça kolay olan bu meze, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede muhteşem bir lezzete ulaşacaksınız. Özellikle yaz akşamlarında, sıcak bir ekmekle birlikte servis edildiğinde tadına doyum olmayacak. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli mezeye bayılacak. Deneyin ve farkı görün! Bu tarifle, patlıcanı farklı bir şekilde keşfedeceksiniz.

Malzemeler

Bu enfes köz patlıcan mezesi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* 4 adet orta boy patlıcan* 3 adet kapya biber
* 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 1 dilim süzme peynir
* 1 çay kaşığı taze reyhan (kuru da kullanılabilir)
* 1 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı ceviz içi
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı taze nane (kuru da kullanılabilir)
* 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Öncelikle patlıcanları ve kapya biberleri közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra, küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı ezin. Yoğurdu, süzme peyniri, sarımsağı, tuzu, reyhanı ve pul biberi bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra közlenmiş patlıcan ve kapya biberleri ekleyip, karıştırmaya devam edin. Ceviz içlerini ve naneyi de ekleyip, güzelce karıştırdıktan sonra zeytinyağını ilave edin. Hazırladığınız mezeyi, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Bu lezzetli köz patlıcan mezesini, sıcak pide veya ekmek ile birlikte servis edebilirsiniz. Ayrıca, yanında çeşitli taze sebzeler de sunabilirsiniz.