Lezzetli Köz Domates Çorbası
Kaşık kaşık yutacağınız enfes bir domates çorbası tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifte közlenmiş domateslerin eşsiz lezzeti, özenle seçilmiş baharatlarla buluşuyor. Sıcacık bir kış akşamında ya da serin bir yaz gününde, bu çorba size unutulmaz bir lezzet deneyimi sunacak. Hazırlığı oldukça kolay olan bu tarifi, mutfağa yeni başlayanlar bile rahatlıkla deneyebilir. Malzemelerin kalitesi, çorbanın tadını doğrudan etkileyeceğinden, en taze ürünleri tercih etmenizi öneriyoruz. Siz de bu muhteşem lezzeti denemek ve sevdiklerinizi şımartmak için hemen tarifimize göz atabilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler
Bu nefis köz domates çorbasını yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 adet kırmızı soğan, 4-5 adet olgun domates, 2 diş sarımsak, 2-3 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/4 çay kaşığı toz şeker, 1 su bardağı sebze suyu (veya tavuk suyu), 1 çay kaşığı taze kekik, 1 çay kaşığı taze fesleğen.
Hazırlanış
Öncelikle, domatesleri ve soğanı közleyelim. Bunun için domatesleri ve soğanı fırın tepsisine yerleştirip, 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika, yumuşayana kadar pişirelim. Ardından, közlenmiş domateslerin kabuklarını soyup, küçük parçalar halinde doğrayalım. Bir tencerede tereyağını eritip, ince doğranmış soğanı hafifçe kavuralım. Daha sonra sarımsakları ekleyip, birkaç dakika daha kavuralım. Ardından unu ilave edip, kızarana kadar karıştıralım. Domates salçasını ekleyip, birkaç dakika daha kavuralım. Közlenmiş domatesleri, sebze suyunu, tuzu, şekeri, kekiği ve fesleğeni tencereye ekleyip, kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra, tatlı bir kıvam alana kadar 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim. Son olarak, çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edelim. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!