Lezzetli Bir Başlangıç: Köfteli Şehriye Çorbası
Bu enfes köfteli şehriye çorbası tarifi, sofralarınıza farklı bir lezzet katacak. İçindeki malzemelerin uyumu ve kıymanın lezzetiyle mükemmel bir başlangıç çorbası elde edeceksiniz. Hem doyurucu hem de hafif, bu çorba özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak. Hazırlaması oldukça kolay olan tarifi, herkesin kolaylıkla yapabileceği şekilde hazırladık. Tarifimizi denemeyi unutmayın ve ailenizle birlikte keyfini çıkarın. Servis ederken üzerine taze maydanoz ya da pul biber serpebilirsiniz. Çorbanızın kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, daha yoğun bir çorba isterseniz su miktarını azaltabilirsiniz. Afiyet olsun!
Köfteli Şehriye Çorbası Malzemeleri
Çorba Malzemeleri:
- 1,5 litre su
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) şehriye
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 adet limon suyu
Köfte Malzemeleri:
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Köfteli Şehriye Çorbası Yapılışı
Öncelikle, köfteleri hazırlayın. Kıymayı, galeta unuyla, baharatlarla (tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon ve nane) iyice yoğurun. Küçük köfteler oluşturun ve bir kenarda bekletin. Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritin. Domates salçasını ekleyip, hafifçe kavurun. Unu ekleyip, karıştırın. Rendelediğiniz domatesi de ekleyin ve biraz daha kavurun. Ardından suyu ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suya şehriyeyi ilave edin. Tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin. Köfteleri çorbaya atın ve 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. En son olarak limon suyunu ekleyip, çorbanızı ocaktan alın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!