Lezzetli Bir Köfteli Bamya Yemeği

Herkesin beğenerek yiyeceği, hatta bamya sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak enfes bir yemek tarifiyle karşınızdayız. Bu muhteşem köfteli bamya yemeğini yapmak için mutfağınıza davet ediyoruz. Tarifimiz oldukça pratik ve lezzetli bir sonuç sunuyor. Hem yapımı kolay hem de sunumu şık olan bu yemek, özel günlerinizin ve günlük sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacaklar. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, adım adım tarifi takip ederek kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte enfes köfteli bamya tarifimiz:

Malzemeler

Bamya İçin:

  • 1 kilogram bamya
  • 1/2 limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet soğan (ince kıyılmış)
  • 2 su bardağı su

Köfte İçin:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Diğer Malzemeler:

  • 1/2 su bardağı un

Hazırlanış

Bamya Hazırlığı:

Öncelikle bamyaları yıkayıp, saplarını ayırın. Ardından ince ince doğrayın. Bir tencereye tereyağını alın ve eritin. İnce kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Domates ve biber salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurun. Doğranmış bamyaları ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun. Üzerine tuzu ve suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Pişerken arada karıştırmayı unutmayın. Son olarak limon suyunu ekleyip ocaktan alın.

Köfte Hazırlığı:

Kıymayı, ince kıyılmış soğanı, kimyonu, karabiberi ve tuzu bir kapta iyice yoğurun. Küçük köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri una bulayıp, kızgın yağda kızartın. Kızarmış köfteleri kağıt havlu üzerinde yağını süzün.

Servis:

Pişen bamyayı servis tabağına alın. Üzerine kızarmış köfteleri dizin ve sıcak servis yapın. Yanına pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!