Lezzetli Bir Mantı Deneyimi

Herkesin gönlünü fetheden, ağızda dağılan bir mantı tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, özellikle kızartılmış haliyle damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu enfes mantı, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz, keyifli bir yemek deneyimi sunuyor. Malzemeleri kolaylıkla temin edebilir ve kısa sürede mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem lezzetin tadına doyamayacaklar. İşte size, sofralarınızda mutluluk yaratacak, unutamayacağınız bir mantı deneyimi. Sıcacık bir akşam için mükemmel bir tercih!

Mantı Hamuru ve İç Malzemesi

Öncelikle mantı hamurunu hazırlamak için bir adet yumurtayı, 3 su bardağı unu, yarım su bardağı suyu ve 1 çay kaşığı tuzu yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru dinlendirdikten sonra incecik açıp istediğiniz boyutlarda keserek hazırlayın. İç harç için ise 300 gram kıymayı, ince kıyılmış bir orta boy soğanı, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberi iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız harcı mantı hamurlarının içine koyup, üçgen ya da kare şeklinde kapatıyoruz. Daha sonra, bol suda haşlayarak pişiriyoruz. Pişen mantıları süzerek bir kenara alıyoruz.

Sosu ve Sunumu

Bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz. 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı kuru nane, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyerek kavuruyoruz. Ayrı bir kapta 1 kase süzme yoğurdu, 2 diş sarımsakla karıştırarak yoğurtlu sosumuzu hazırlayalım. Haşlanmış mantıları tereyağlı sos ile birlikte kızartıyoruz. Kızaran mantıları servis tabağına alıp, üzerine bolca yoğurtlu sos gezdiriyoruz. İşte afiyetle yiyebileceğiniz mükemmel bir mantı yemeği hazır! Afiyet olsun!