Lezzetli ve Kolay Kıymalı Bulgur Köftesi

İçli köfte tadında, yapımı ise fellah köftesinden daha kolay olan bu enfes kıymalı bulgur köftesi tarifini mutlaka denemelisiniz. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınızın gözdesi olacak bu köfteler, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz keyifli bir yemek deneyimi sunacak. Hazırlık aşaması oldukça pratik olup, malzemeler de her evde kolayca bulunabilen türden. Özellikle et sevenler için ideal olan bu tarif, farklı baharatlar ekleyerek damak zevkinize göre çeşitlendirilebilir. Siz de bu pratik ve lezzetli tarifi deneyerek, sevdiklerinizi şımartın. Aileniz ve misafirleriniz bu köftelerin tadına doyamayacaklar. Unutmayın, taze malzemelerle hazırladığınızda lezzet kat kat artacak. Bol baharatlı ve sulu bir kıvam elde etmek için tarifi dikkatlice uygulayın.

Malzemeler: Köfte İçin

* 250 gram dana kıyma
* 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı taze maydanoz (kıymış)
* 1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
* 1 tatlı kaşığı un
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber

Malzemeler: Sos İçin

* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 3 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 litre su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Öncelikle, köfte harcını hazırlamak için; kıymayı, ince kıyılmış soğanı, bulguru, yumurtayı, maydanozu, fesleğeni, unu, tuzu ve karabiberi derin bir kapta iyice yoğurun. En az 10 dakika yoğurarak, kıymanın özleşmesini ve bulgurun yumuşamasını sağlayın. Ardından, hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede eritin. Üzerine domates salçasını ve ezilmiş sarımsağı ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kaynamaya başlayınca, hazırladığınız bulgur köftelerini tencereye ekleyin ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Pişen köfteleri sıcak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt veya salata eşlik edebilir. Afiyet olsun!