Lezzetli Kıymalı Biber Dolması

Herkesin sevdiği klasik biber dolması tarifini, kıymayla buluşturarak enfes bir lezzete dönüştürüyoruz. Bu tarifle ağızları şenlendirecek, mis gibi kokan, doyurucu bir biber dolması yapacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Hazırlaması da oldukça kolay, az zamanınız olsa bile rahatlıkla deneyebilirsiniz. Püf noktalarıyla hazırlanan bu kıymalı biber dolması, sofralarınızın yıldızı olmaya aday! Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilir, yanında yoğurt veya ayran ile tüketebilirsiniz. Deneyin ve tadına bakın!

Malzemeler Listesi

* 500 gram dolmalık biber* 200 gram kıyma
* 1 çay bardağı pirinç
* 1/2 çay bardağı bulgur
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet orta boy soğan
* 2 adet domates
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı salça
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1,5 su bardağı sıcak su

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle biberleri yıkayıp temizleyin ve saplarını keserek içlerini temizleyin. Daha sonra soğanları ve domatesleri ince ince doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, kıymayı, soğanı ve domatesi ekleyip kavurun. Kırmızı biber, karabiber, tuz ve salçaları da ekleyip karıştırın. Pirinci ve bulguru ilave edip, birkaç dakika daha kavurun. Ardından sıcak suyu ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun ve orta boy bir tencereye dizin. Üzerlerine kalan salçayı ve sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, biberler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Afiyet olsun!