Un Kurabiyesi Hazırlama

Bu enfes kıyır un kurabiyesi tarifi, lezzeti ve eşsiz dokusuyla gönlünüzü çalacak. Hazırlığı oldukça kolay olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Püf noktalarıyla birlikte hazırlanan bu tarif sayesinde, ilk denemenizde bile mükemmel sonuçlar elde edeceksiniz. Gevrek ve ağızda dağılan kıvamıyla, hem büyükler hem de çocuklar tarafından çok sevilecek. Aileniz ve sevdikleriniz için keyifli bir ikramlık hazırlamanın en kolay yolu bu tarif! Deneyin ve farkı görün! Her lokmada mutluluğu tadın!

Malzemeler

* 250 gram tereyağı
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 su bardağı nişasta
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket vanilin
* 1/2 paket kabartma tozu
* 3-4 su bardağı un

Hazırlanış

Öncelikle tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Daha sonra pudra şekerini ekleyip iyice çırpın. Ardından sıvı yağı, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Nişastayı ve unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın ve afiyetle tüketin. İsterseniz üzerine pudra şekeri veya çikolata sosu ekleyebilirsiniz.

Servis Önerileri

Sıcak bir fincan çay veya kahve ile birlikte servis edebileceğiniz bu kıyır un kurabiyeleri, misafirlerinize de sunabileceğiniz nefis bir ikram olacaktır. Dilerseniz farklı aromalar ekleyerek kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Çikolata parçacıkları, fıstık ezmesi veya kuru meyveler kurabiyelerinize farklı bir lezzet katacaktır.