Muhteşem Kırmızı Kadife Pasta

Amerika'da son derece popüler olan ve düğünlerde sıklıkla tercih edilen kırmızı kadife pasta, eşsiz tadıyla herkesi büyülüyor. Bu enfes tarifle siz de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Hazırlaması oldukça keyifli olan bu pasta, görsel şöleniyle de sofralarınıza renk katacak. Özel günleriniz için ideal bir tercih olurken, aynı zamanda hafta sonu kahvaltılarınıza da farklı bir lezzet katacaktır. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes kırmızı kadife pasta tarifi. Malzemeler ve yapılış aşamalarını dikkatlice inceleyin ve lezzet yolculuğunuza başlayın. Afiyet olsun!

Malzemeler: Pasta Hamuru

* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı tam yağlı süt (1 yemek kaşığı elma sirkesiyle karıştırılacak)
* 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
* 2,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürtülecek)
* ½ çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası
* 3 silme tatlı kaşığı kakao

Malzemeler: Krema

* 300 gram mascarpone peyniri
* 250 ml. krema (çırpılmış)
* 2 yemek kaşığı toz krem şanti

Hazırlanışı

Öncelikle, pasta hamurunun malzemelerini hazırlayın. Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra, elma sirkesi ile karıştırdığınız sütü ve erimiş tereyağını yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam edin. Vanilya özütünü de ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozu, kakao ve kırmızı gıda boyasını iyice karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri ıslak malzemelerin üzerine azar azar ekleyerek spatula yardımıyla hafifçe karıştırın. Çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Hazırlanan hamuru, yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen pastayı kalıptan çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, çırpılmış kremayı pastanın üzerine yayın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.