Lezzetli Bir Yoğurtlu Bulgur Çorbası Deneyimi

Alışılmışın dışında bir lezzet arayanlar için enfes bir tarif! Bu yoğurtlu bulgur çorbası, hem nohut, hem bulgur, hem de yoğurtun harika uyumunu sunuyor. Nane yerine bolca kekik kullanımı ise çorbaya eşsiz bir aroma katıyor. Tercihen ev yapımı et suyu kullanarak çorbanızın lezzetini daha da artırabilirsiniz. Öğle veya akşam yemekleriniz için ideal olan bu tarif, hem doyurucu hem de oldukça pratik. Hazırlaması kolay olduğu için zaman sıkıntısı çekenler için de mükemmel bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu eşsiz lezzete bayılacaklar!

Malzemeler

Çorba İçin:

  • 1 su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 6 su bardağı et suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yoğurtlu Karışım İçin:

  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı

Öncelikle nohutları akşamdan ıslatın veya haşlayın. Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve biberleri ekleyip hafifçe kavurun. Unu ekleyip 1 dakika kavurduktan sonra domates salçasını da ilave edin. Bulgur, kırmızı biber, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Haşlanmış nohutları ve et suyunu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bu sırada yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kapta çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma azar azar ekleyerek çırpın. Ardından yoğurtlu karışımı çorbaya yavaşça döküp karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!