Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi: Lezzetli Bir Tatlı Deneyimi

Bu tarifle, hem damak tadınıza hem de gözünüze hitap edecek muhteşem bir muhallebi hazırlayacaksınız. Kayısının tatlılığı ve haşhaşın eşsiz aroması, kremalı muhallebiyle buluşarak unutulmaz bir lezzet şöleni sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tatlı, özel günlerinizin veya günlük tatlı ihtiyacınızın en güzel çözümü olacak. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tatlıya bayılacaklar. Siz de bu tarifi deneyerek, lezzet yolculuğuna çıkın ve mutfağınıza farklı bir aroma katın. Servis etmeden önce buzdolabında en az 2 saat dinlendirmeyi unutmayın. Daha yoğun bir haşhaş aroması için, haşhaşı sütü ısıtmadan önce birkaç dakika sıcak suda bekletebilirsiniz. Tarifin ölçülerini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler: Muhallebi İçin

* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 yemek kaşığı mısır nişastası
* 3 yemek kaşığı un
* 1 paket krem şanti
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1/2 su bardağı haşhaş

Malzemeler: Kayısı Sosu İçin

* 15 adet kayısı
* 1 çay bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 çay bardağı sıcak su

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle kayısı sosunu hazırlayalım. Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkararak küçük parçalar halinde doğrayalım. Bir tencereye kayısıları, şekeri ve sıcak suyu alarak orta ateşte kaynatın. Ayrı bir kapta mısır nişastasını az miktarda soğuk su ile açarak, kaynar kayısı karışımına azar azar ekleyip, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Şimdi muhallebi için; süt, şeker, mısır nişastası ve unu bir tencerede çırpalım. Tereyağını ekleyip, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Krem şanti ve vanilyayı ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Son olarak haşhaşı ilave edip, bir dakika daha pişirelim. Hazırladığımız muhallebiyi kaselere paylaştıralım ve üzerine kayısı sosunu gezdirelim. Soğuması için buzdolabına kaldıralım. Servis etmeden önce soğumasını ve kıvam almasını bekleyelim.