Kayısılı Haşhaşlı Muhallebi: Lezzetli Bir Tatlı Deneyimi
Bu tarifle, hem damak tadınıza hem de gözünüze hitap edecek muhteşem bir muhallebi hazırlayacaksınız. Kayısının tatlılığı ve haşhaşın eşsiz aroması, kremalı muhallebiyle buluşarak unutulmaz bir lezzet şöleni sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tatlı, özel günlerinizin veya günlük tatlı ihtiyacınızın en güzel çözümü olacak. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tatlıya bayılacaklar. Siz de bu tarifi deneyerek, lezzet yolculuğuna çıkın ve mutfağınıza farklı bir aroma katın. Servis etmeden önce buzdolabında en az 2 saat dinlendirmeyi unutmayın. Daha yoğun bir haşhaş aroması için, haşhaşı sütü ısıtmadan önce birkaç dakika sıcak suda bekletebilirsiniz. Tarifin ölçülerini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Malzemeler: Muhallebi İçin
* 1 litre süt* 1 su bardağı toz şeker
* 3 yemek kaşığı mısır nişastası
* 3 yemek kaşığı un
* 1 paket krem şanti
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1/2 su bardağı haşhaş
Malzemeler: Kayısı Sosu İçin
* 15 adet kayısı* 1 çay bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 çay bardağı sıcak su