Kavrulmuş Kısır: Lezzet Durağı

Bu enfes kavrulmuş kısır tarifi, eşsiz lezzeti ve dokusuyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem hızlı hem de pratik bir yemek seçeneği sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. Sıcak bir yaz gününde serinletici bir öğle yemeği ya da misafirlerinizi etkileyecek bir akşam yemeği seçeneği olarak ideal. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve her markette kolaylıkla bulunabilir. Siz de bu lezzeti evinizde deneyerek, sofranıza renk katabilirsiniz. Hadi, birlikte bu enfes kısırı hazırlayalım!

Malzemeler

* 2 su bardağı kısırlık bulgur
* 2,5 su bardağı sıcak su
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1/2 demet yeşil soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet kornişon turşu (küçük doğranmış)
* 1 adet sebze bulyon
* 2 adet domates (küçük doğranmış)
* 1/2 adet limon suyu

Hazırlanış

Öncelikle, kısırlık bulguru sıcak suyla ıslatın ve şişmesi için 10 dakika bekletin. Daha sonra, geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın ve biber salçasını ekleyerek kavurun. Islanan bulguru tavaya ekleyin ve sürekli karıştırarak kavurun. Bulgur hafifçe kızardıktan sonra, doğranmış domatesleri, yeşil soğanı, maydanozu ve kornişon turşusunu ekleyin. Bulyonu ve limon suyunu da ilave edip iyice karıştırın. Tüm malzemeler güzelce karışana kadar kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. Servis etmeden önce, damak zevkinize göre tuz ve baharat ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız kavrulmuş kısırı soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanına ayran, cacık veya yoğurt gibi soğuk içecekler eşlik edebilir. Ayrıca, üzerine nar taneleri ekleyerek sunumunuzu daha da zenginleştirebilirsiniz.