Lezzetli Bir Katıklı Dolma Deneyimi

Yaz kış demeden sofralarınızı süsleyecek, enfes bir katıklı dolma tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle tüm damakları şenlendirecek. Malzemeleri kolayca temin edebilir, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzetten çok memnun kalacaklar. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilen katıklı dolma, her öğünde gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Özellikle çocuklar için oldukça besleyici ve sağlıklı bir seçenektir. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Kabak ve İç Harcı

* 4 adet orta boy kabak
* 250 gram kıyma
* 1/2 çay bardağı ince bulgur
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* 1 adet rendelenmiş orta boy soğan
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Malzemeler: Yoğurtlu Sos

* 1 kase yoğurt (tercihen koyu kıvamlı)
* 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle, kabakları yıkayıp, uç kısımlarını kesip temizleyin. Ardından, kabakların içini temizlemek için bir kaşık kullanın ve kabakları boşaltın. İç harcı hazırlamak için; kıymayı, ince bulguru, domates salçasını, rendelenmiş soğanı, kırmızı biberi, reyhanı, sıvı yağı, tuzu ve karabiberi büyük bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız iç harcı, temizlediğiniz kabakların içine sıkıca doldurun. Daha sonra, büyük bir tencereye su koyun ve içine doldurulmuş kabakları yerleştirin. Kabaklar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). Yoğurtlu sos için; yoğurdu, ince kıyılmış sarımsak, eritilmiş tereyağı ve kırmızı biberi bir kapta çırpın. Pişen katıklı dolmaları servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız yoğurtlu sosu gezdirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!