Muhteşem Karpatka Deneyimi

Yemeğe doyamayacağınız, eşsiz lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak enfes Karpatka tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif, klasik Karpatka pastası için pratik ve başarılı bir yöntem sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem görsel açıdan şık hem de lezzet açısından mükemmel bir sonuç veriyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes pastaya bayılacak! Özel günlerinizin veya çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Malzemeleri kolaylıkla bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Karpatka İçin Gerekli Malzemeler

Krem Şanti:* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı un
* 125 gram tereyağı
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 5 adet yumurta
* 1/4 çay kaşığı tuz
Krema:* 2,5 su bardağı süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı un
* 2 paket vanilin
* 3 adet yumurta sarısı
* 125 gram tereyağı
Süsleme:* 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Karpatka Hazırlama Adımları

Öncelikle, krem şanti malzemelerini bir kapta iyice çırpın. Daha sonra, elde ettiğiniz karışımı yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın. Bu arada, krema malzemelerini bir tencerede karıştırıp, koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştırın. Soğuyan keki ikiye bölün ve arasına kremayı sürün. Üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun! Bu tarifle hazırlayacağınız Karpatka, hem görüntüsü hem de lezzetiyle herkesi büyüleyecek. Siz de bu enfes pastayı deneyin ve damak tadınıza bir şölen yaşatın.