Trileçe Kekinin Hazırlanması
5 adet yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle köpürene kadar çırpın. 1/2 çay bardağı ılık suyu ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. 2 su bardağı unu, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek karışıma yavaşça ekleyin ve spatula ile karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.
Şerbetin Hazırlanması
1 su bardağı toz şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. 1 yemek kaşığı nişastayı az miktarda suyla açıp kaynar şerbete ekleyin ve karıştırarak kıvam almasını sağlayın. 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti, 1 paket sıvı krema ve 1 litre süt ile karıştırın. 1/2 su bardağı toz şekeri de ekleyip iyice karıştırın. Pişen keki bu karışım ile iyice ıslatın.
Karamel Sosu ve Sunum
Karamel sosu için 1 su bardağı toz şekeri orta ateşte eritin ve karamelize oluncaya kadar pişirin. Dikkatlice, az miktarda sıcak su ekleyerek karameli açın (bu işlem dikkat gerektirir, buharlaşan şekerin gözünüze sıçramasına dikkat edin!). Soğuduktan sonra 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın ve kekin üzerine yayın. Hazırladığınız karamel sosunu da kekin üzerine gezdirin. Soğutup buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Trileçe'nin Püf Noktaları
Kekinizin daha nemli olması için fırından çıktıktan sonra hemen şerbeti dökün ve birkaç saat beklemesini sağlayın. Karamel sosunu hazırlarken dikkatli olun, çünkü çok hızlı yanabilir. Krem şantiyi iyice çırparak kullanın, bu daha kabarık ve hafif bir sonuç verecektir. Dilediğiniz meyvelerle süsleyerek sunumunuzu daha şık hale getirebilirsiniz. Servis yapmadan önce en az 2 saat buzdolabında bekletmeyi unutmayın. Bu süre kekin tüm tatları özümsemesini sağlar.