Muhteşem Bir Lezzet: Karamelli Çikolatalı Tart Kek

Bu enfes karamelli çikolatalı tart kek tarifi, sevdiklerinizi büyüleyecek bir lezzet şöleni sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, yoğun çikolata ve karamelin muhteşem uyumunu damağınıza taşıyacak. Hafif ve yumuşak dokusuyla, her lokmada mutluluk hissedeceksiniz. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu kek, özel günleriniz için de mükemmel bir tercih. İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınızın bu lezzete bayılacağından emin olabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Kek Hamuru İçin Malzemeler

2 adet yumurta, 1 çay bardağı şeker, 2 çay bardağı un, 1,5 yemek kaşığı kakao, 1 çay bardağı süt, 1/2 çay bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu bir kapta iyice çırpın. Pürüzsüz ve akıcı bir kıvam elde etmeniz önemlidir. Karışımın homojen olmasına dikkat edin. Unu azar azar ekleyerek topaklanmayı önleyin. Kabartma tozu, kekin kabarması için oldukça önemli bir bileşendir. Hazırladığınız kek hamurunu uygun bir kalıba dökün. Fırında pişirmeye hazır hale getirin.

Karamel Sosu ve Çikolata Sosu Hazırlama

Karamel sosu için 1,5 su bardağı toz şekeri, 1/2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1/2 çay kaşığı tuzu orta ateşte pişirin. Şeker eriyip karamelize olana kadar sürekli karıştırın. Karamelin rengi koyulaştığında ve hafifçe köpürmeye başladığında ocaktan alın. Dikkatli olun, çünkü karamel çok sıcaktır. Ayrı bir kapta, 1,5 çay bardağı kremayı ısıtın ve karamelin üzerine yavaşça dökün. Karışımı iyice çırpın. Çikolata sosu için 1,5 çay bardağı kremayı ısıtıp, içine 120 gram bitter veya sütlü çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyene kadar karıştırın. İşte bu kadar, artık kekinizi süslemeye başlayabilirsiniz. Hazırladığınız karamel ve çikolata soslarını, pişmiş kekin üzerine gezdirin.

Pişirme ve Sunum Önerileri

Hazırlanan kek hamurunu önceden yağlanmış ve unlanmış bir tart kalıbına dökün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız karamel ve çikolata soslarını gezdirin. İsterseniz, üzerine fındık, fıstık gibi kuruyemişler de ekleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis ederek bu muhteşem lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!