Muhteşem Kakaolu Tart Kek

Görünümüyle olduğu kadar lezzetiyle de büyüleyen kakaolu tart kek tarifiyle, sevdiklerinizi şımartacaksınız. Bu tarif, hem kolaylığı hem de enfes tadıyla mutfağınıza renk katacak. Hazırlaması oldukça pratik olan bu kek, özel günlerinizin ya da hafta sonu kahvelerinizin vazgeçilmezi olacak. Her lokmada ağızda dağılan yumuşak dokusu ve yoğun kakaosu ile tatlı krizlerinize mükemmel bir çözüm sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Deneyin ve farkı görün! Unutmayın ki, tarifteki ölçüler kişisel damak zevkinize göre ayarlanabilir.

Malzemeler: Kek Karışımı

* 2 adet yumurta
* 2 kahve fincanı toz şeker
* 1 kahve fincanı yoğurt
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 3 kahve fincanı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Malzemeler: Krema

* 1/2 litre süt
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 paket vanilya
* 1/2 paket krem peynir

Malzemeler: Süsleme

* 1 kase dilediğiniz meyve çeşitleri (çilek, muz, böğürtlen vb.)

Hazırlanış:

Öncelikle kek karışımını hazırlayalım. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yavaşça karışıma ekleyin. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış ve unlanmış bir tart kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kek pişerken kremayı hazırlayabilirsiniz. Süt, şeker, yumurta, un, nişasta ve vanilyayı bir tencerede koyu kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp krem peynir ekleyin ve karıştırın. Pişen keki soğuttuktan sonra üzerine kremayı yayın. Son olarak dilediğiniz meyvelerle süsleyin ve buzdolabında en az 2 saat soğutup servis edin. Afiyet olsun! Bu kakaolu tart kek tarifi ile unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşayacaksınız. Tarifinizi paylaşmayı unutmayın!