Muhteşem Bir Kakaolu Islak Kek Deneyimi

Çikolatalı bol sosuyla, ağızda dağılan bir kakaolu ıslak kek tarifiyle karşınızdayız! Bu kolay tarif, hem pratikliği hem de lezzetiyle mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyfe dönüştürecek. Malzemeler her evde kolayca bulunabilecek türden. Hazırlanışı ise adım adım açıklanmış, deneyimli aşçılar için olduğu kadar yeni başlayanlar için de oldukça anlaşılır. Siz de bu enfes keki deneyerek sevdiklerinizi mutlu edin ve sofralarınızı şenlendirin. Tarifimizde kullanılan malzemeler yüksek kalitede ve taze olduğundan, kekin lezzetini en üst düzeye çıkaracaktır. Sonuç olarak, hem görüntüsü hem de tadıyla herkesi kendine hayran bırakacak bir kakaolu ıslak kek elde edeceksiniz. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

Kek Malzemeleri: 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ayçiçek yağı, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un. Bu ölçüler yaklaşık 6-8 kişilik bir kek için yeterli olacaktır. İsteğe bağlı olarak, kek hamuruna 1-2 yemek kaşığı doğranmış ceviz veya fındık da ekleyebilirsiniz. Unu azar azar ekleyerek, hamurun kıvamını kontrol etmeyi unutmayın. Hamur akışkan ve pürüzsüz olmalıdır. Kabartma tozunu taze olduğundan emin olun, aksi takdirde kek kabarmayabilir.

Çikolatalı Sos Hazırlama

Islak Kek Sosu: 1 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, ½ çay kaşığı tuz. Sos için malzemeleri bir tencerede iyice karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Sosu soğumaya bırakın, kekin üzerine gezdirmeden önce biraz daha koyulaşması faydalı olacaktır. Sıcakken kekin üzerine dökülürse kek dağılabilir. Soğuduktan sonra kekin üzerine eşit miktarda dökülür. Bu sos, kekinizi hem ıslak hem de çikolatalı bir lezzete kavuşturacaktır.

Hazırlanış

Öncelikle kek malzemelerini bir kapta çırpın. Daha sonra hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki kalıptan çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu gezdirin. Afiyet olsun!