Bu enfes çikolatalı pasta tarifinde, un kullanmadan hazırlanan hafif ve lezzetli bir taban kullanıyoruz. 150 gram bitter çikolata, 110 gram Hindistan cevizi yağı, 3 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı kakao, 1/4 çay kaşığı tuz, 2 adet yumurta beyazı ve 100 gram şeker ile hazırlanan bu taban, ağızda dağılan dokusuyla sizi büyüleyecek. Öncelikle çikolatayı ve Hindistan cevizi yağını benmari usulü eritiyoruz. Daha sonra yumurta sarılarını ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını şekerle çırpıp, karışıma yavaşça katıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağlanmış bir kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Soğumaya bıraktıktan sonra pasta tabanımız hazır hale geliyor.
Muhteşem Kahveli Krema
Pasta tabanımızın üzerine gelecek krema, 2 adet yumurta sarısı, 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası, 100 gram toz şeker, 1 su bardağı sıcak süt, 1 paket vanilin, 1 yemek kaşığı (tepeleme) granül kahve ve 1/2 yemek kaşığı toz jelatin ile hazırlanıyor. Öncelikle yumurta sarılarını ve şekeri çırpıyoruz. Sütü, mısır nişastasını ve vanilyayı ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz. Ayrı bir kapta jelatini sıcak suya erittikten sonra, krema karışımına ilave ediyoruz. Soğuduktan sonra çırpılmış kremayı ekleyip, güzelce karıştırıyoruz. Bu pürüzsüz ve lezzetli krema, kahveli aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Kremanın kıvamını daha yoğunlaştırmak için buzdolabında 1 saat bekletebilirsiniz.
Son Dokunuşlar ve Sunum
Hazırlanan kahveli kremayı soğumuş olan çikolatalı pasta tabanına eşit şekilde yayıyoruz. Üzerini 3 yemek kaşığı kakao ile süsleyerek pastamızı daha da çekici hale getiriyoruz. Son olarak, pastayı en az 2 saat buzdolabında dinlendirerek, soğumasını ve kremanın kıvam kazanmasını sağlıyoruz. Bu enfes kahveli çikolatalı pastayı, sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Dilerseniz üzerine fındık, fıstık veya çikolata parçaları ile de süsleyebilirsiniz.