Lezzetli ve Sağlıklı Bir Tarif
Kabak sevmeyenlerin bile bayılacağı bu pratik tarif, hünkar beğendiye lezzetli bir alternatif sunuyor. Hem sağlıklı hem de oldukça kolay hazırlanan kabaklı beğendi, sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Malzemeler oldukça basit ve çoğu ev mutfağında zaten mevcut. Hazırlanışı ise oldukça pratik, kısa sürede lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes yemeği çok sevecek. Deneyin ve farkı görün! Bu tarif, hem zamandan hem de çabadan tasarruf etmenizi sağlayacak.Malzemeler ve Hazırlanışı
İşte ağız sulandıran kabaklı beğendi için gerekli malzemeler ve adım adım hazırlanışı:Gerekli Malzemeler:
* 2 adet orta boy kabak* 2 yemek kaşığı un
* 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
* 300 gram tavuk göğsü (veya kıyma)
* 4 adet yeşil biber
* 2 adet domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 adet soğan
* 2 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz
* Karabiber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı tereyağı
Tarifin Hazırlanması:
1. Öncelikle kabağı soyup küp küp doğrayın. Soğanı ve yeşil biberleri de ince ince doğrayın. Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın veya kıyma kullanın.2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp, soğanı ve yeşil biberleri pembeleşene kadar kavurun.
3. Tavuk göğsünü ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Domates salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurun.
4. Doğranmış kabakları ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
5. Üzerine unu ekleyip karıştırın. Daha sonra sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.
6. Tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
7. Tereyağını ekleyip bir iki dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.