Muhteşem Bir Lezzet: Katıklı Dolma

Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla sofralarınızın yeni favorisi olacak. Kabakların içine gizlenmiş lezzetli harç, ağızda dağılan bir deneyim sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz özel bir akşam yemeği için ideal. Malzemeler oldukça basit ve genellikle mutfaklarda bulunan malzemelerden oluşuyor. Siz de bu enfes lezzeti deneyimlemek için hemen mutfağa geçin ve tarifimizi uygulayın. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetten çok memnun kalacaklar. Unutmayın, taze malzemeler kullanmak tadı daha da artıracaktır.

Gerekli Malzemeler

* 1 kilogram kabak
* 2 su bardağı köftelik bulgur
* 300 gram kıyma (kuzu veya dana)
* 2 yemek kaşığı taze reyhan (kuru da kullanılabilir)
* 1 adet orta boy soğan
* 1 tatlı kaşığı salça (domates)
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 yemek kaşığı tuz (damak tadına göre ayarlanabilir)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 kase sarımsaklı yoğurt (süsleme için)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Katıklı Dolma Hazırlanışı

Öncelikle, kabakları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Bulguru, salçayı, pul biberi, tuzu ve reyhanı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun. Tereyağını ve kırmızı pul biberi ayrı bir kapta eritin. Kabakları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerine eritilmiş tereyağı karışımından gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika, kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun!