Tarif Hakkında

Bu enfes izgara lahana salatası tarifi, eşsiz lezzeti ve dokusuyla sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Kırmızı elmanın tatlılığı, cevizin çıtırtısı ve rokfor peynirinin keskinliği, lahananın hafif acılığına mükemmel bir kontrast oluşturuyor. Taze kekik ise aromaya derinlik katıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu salatayı, hem günlük yemeklerinizde hem de özel davetlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tarif, sizleri de mutfağa davet ediyor. Sıradışı bir lezzet deneyimi için hemen denemeye başlayın! Afiyet olsun!

Malzemeler

Lahana ve Salata Malzemeleri:

* 2 dilim lahana* 6 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 adet kırmızı elma (küçük-orta boy)
* 2 yemek kaşığı ceviz (ince kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı nar tanesi
* 1 dal taze kekik (ince kıyılmış)

Sos Malzemeleri:

* 1 adet limonun suyu
* 2 yemek kaşığı rokfor peyniri (küçük parçalar halinde)
* 2 yemek kaşığı sıcak su

Hazırlanışı

Öncelikle lahana yapraklarını yıkayıp, iri parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağı, tuz ve kekiği ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra, önceden ısıtılmış ızgara tavasında veya fırında lahana yapraklarını her iki tarafı hafifçe kızarana kadar pişirin. Pişen lahanaları bir kenara alın. Kırmızı elmayı küp küp doğrayın. Ayrı bir kapta, limon suyu, rokfor peyniri ve sıcak suyu çırpıcı ile iyice karıştırarak sosu hazırlayın. Pişen lahana yapraklarını, doğranmış kırmızı elma, ceviz ve nar taneleri ile bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve hafifçe karıştırarak servis edin. Bu nefis izgara lahana salatası, sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir.

Servis Önerileri

Bu izgara lahana salatası, et yemeklerinin yanında harika bir garnitür görevi görür. Ayrıca, peynir çeşitleri ile birlikte aperatif olarak da sunabilirsiniz. Salatanızı, farklı lezzetler deneyerek özelleştirebilirsiniz. Örneğin, kuru üzüm veya kızarmış badem ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!