Lezzetli Bir Rulo Börek Deneyimi

Çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın yeni favorisi olacak bu ispanaklı rulo börek tarifiyle, damak tadınıza enfes bir deneyim yaşatmaya hazır olun. Labne peynirinin hafif ekşiliği ve ıspanağın tazeliği, gevrek börek hamuruyla muhteşem bir uyum yakalıyor. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, hem misafirlerinizi etkileyecek hem de sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz keyifli bir lezzet sunuyor. Bolca ıspanak kullanımıyla besleyici bir atıştırmalık ya da hafif bir öğün olarak da tercih edebilirsiniz. Siz de bu enfes tarifi denediğinizde, kendinizi bir lezzet şöleninin içinde bulacaksınız.

Malzemeler: İşte Lazım Olanlar

* 3 adet yufka
* 400 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
* 150 gram labne peyniri
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı susam

Hazırlanış: Adım Adım Ispanaklı Rulo Börek

Öncelikle, ince ince doğranmış soğanı zeytinyağı ile hafifçe kavurun. Daha sonra, temizleyip ayıkladığınız ıspanakları ekleyin ve soğanla birlikte yumuşayana kadar pişirin. Pişen ıspanak ve soğan karışımını bir kenara alıp soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma labne peynirini ekleyip iyice karıştırın. Yufkaları tezgahınıza serin ve üzerine hazırladığınız ıspanaklı harçtan yayın. Yufkayı sıkıca rulo haline getirin ve daha sonra parmak genişliğinde dilimlere kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını çırpıp, rulo böreklerin üzerine sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!