Muhteşem Bir Lezzet: İçi Akışkan Sufle

Pratik tatlı tarifleri arayışınız son buldu! Bu enfes sufle tarifiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacaksınız. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarif, hem görselliği hem de lezzetiyle herkesi etkileyecek. Akşam çaylarınızın veya özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak bu sufleyi mutlaka denemelisiniz. Malzemelerin kalitesi, lezzette önemli bir rol oynuyor; bu yüzden mümkün olduğunca kaliteli malzemeler kullanmanızı öneririz. İşte püf noktalarıyla dolu, nefis sufle tarifimiz…

Malzemeler

* 180 gram bitter çikolata
* 2 adet yumurta sarısı
* 3/4 su bardağı toz şeker
* 200 ml. krema
* 250 ml. süt
* 1 paket vanilya
* 1/2 su bardağı un
* 5/2 yemek kaşığı nişasta
* 1 paket kabartma tozu
* 25 gram kakao
* 4 adet yumurta beyazı

Hazırlanışı

Öncelikle, bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpın. Kremayı ve sütü kaynatın ve vanilyayı ekleyin. Kaynayan karışıma, un ve nişastayı yavaşça ekleyerek çırpın. Karışım kıvam alınca, erimiş çikolatayı ve kakao'yu ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını sert bir kıvama gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışıma, çırpılmış yumurta beyazlarını yavaşça karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yağlanmış ve unlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Suflelerin kabarmasını ve içinin akışkan kalmasını sağlamak için, fırın kapağını açmadan pişirme süresini tamamlayın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!