Lezzetli ve Besleyici Bir Başlangıç

Akşam yemeklerinize şifa dolu bir başlangıç yapmak ister misiniz? O zaman bu enfes havuçlu şehriyeli yoğurt çorbası tam size göre! Hem lezzetli hem de besleyici olan bu çorba, vücudunuza gereken enerjiyi sağlayacak. Hazırlaması oldukça kolay olan tarifimiz ile kısa sürede sofranızı renklendirebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbayı çok sevecek. Sıcak bir kış akşamında ya da serin bir yaz gününde içinizi ısıtacak bu özel tarifi mutlaka deneyin. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlanış aşamalarını takip ederek kolayca hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler ve Hazırlık

Çorba İçin Gerekli Malzemeler:

1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet küçük boy soğan (küp doğranmış)
2 adet havuç (küp doğranmış)
6 yemek kaşığı arpa şehriye6,5 su bardağı su
1 tutam tuz

Yoğurt Sosu İçin Gerekli Malzemeler:

2 su bardağı yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1/2 adet limon suyu

Süsleme İçin Gerekli Malzemeler:

1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede eritin. Küp doğranmış soğanı ve havucu ekleyip, hafifçe kavurun. Ardından arpa şehriyeyi ilave edip, 1-2 dakika daha kavurun. Su ve tuzu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika, şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak, yumurta, un ve limon suyunu iyice çırpın. Pişen çorbadan bir kepçe alıp yoğurt karışımına azar azar ekleyerek karıştırın. Bu işlem yoğurdun kesilmesini önleyecektir. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbanıza ekleyip, karıştırın. Kaynamamasına dikkat edin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Son olarak, ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritip, kuru naneyi ekleyip kokusunu çıkartın. Çorbanızı servis ederken üzerine naneli yağ gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!