Lezzetli Bir Tatlı: Havuçlu Muhallebi

Sütlü tatlı severler için enfes bir seçenek olan havuçlu muhallebi tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem hafifliği hem de eşsiz lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Klasik muhallebiye farklı bir dokunuş katan havuç, tatlıya hem aromatik bir koku hem de güzel bir renk katıyor. Özellikle kış aylarında sıcak bir içecek eşliğinde tüketilebilecek bu tatlı, hem çocukların hem de yetişkinlerin beğenisini kazanacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, mutfağınızda şaheserler yaratmanıza yardımcı olacak. Siz de bu muhteşem lezzeti deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Havuçlu Muhallebi Malzemeleri

Tarifimiz için iki ayrı kısım halinde malzemeler kullanacağız. Birinci kısım havuç karışımı için, ikinci kısım ise muhallebi için gerekli malzemeleri içeriyor.
Havuç Karışımı İçin:* 2 adet orta boy havuç
* 5 yemek kaşığı toz şeker
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı toz karanfil
* 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Muhallebi İçin:* 3 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 4 yemek kaşığı toz şeker
* 100 gram krema (çırpılmış)
* 2 damla vanilya özü

Havuçlu Muhallebi Yapılışı

Öncelikle havuçları yıkayıp, soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye tereyağını ekleyip eritin. Doğradığınız havuçları ekleyip, şeker, tarçın ve karanfili de ilave ederek orta ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Havuçlar piştikten sonra, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan havuç karışımını blenderdan geçirin veya püre haline getirin. Daha sonra, ayrı bir tencerede süt, un, nişasta ve şekeri çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra, içine krema ve vanilya özünü ekleyin. Hazırladığınız havuç püresini muhallebiye ekleyin ve iyice karıştırın. Kaseler veya küçük kaplara paylaştırın. Üzerine ceviz içi serpiştirin ve soğuması için buzdolabına kaldırın. Soğuyan havuçlu muhallebi tatlısını dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.