Lezzetli Köfte İçin Malzemeler

Bu tarifte, ağızda dağılan enfes köfteler için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 600 gram kıyma (dana veya kuzu karışık tercih edilebilir), 1 orta boy soğan (ince kıyılmış), 2 yemek kaşığı galeta unu, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı karabiber. Kıymanın daha lezzetli olması için soğan suyunu da ekleyebilirsiniz. Baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Galeta unu köftelerin kıvamını sağlamak için çok önemli bir bileşendir. Daha kuru bir kıyma kullanıyorsanız, galeta unu miktarını biraz artırabilirsiniz. Köftelerinizi şekillendirmeden önce en az 15 dakika buzdolabında bekletmek, daha güzel bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Bol Soslu Güveç İçin Malzemeler

Güveç sosumuz için ise; 1/3 su bardağı et suyu, 5-6 adet cherry domates (yarım ay şeklinde doğranmış), 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 adet orta boy soğan (küp doğranmış), 3 diş sarımsak (ince kıyılmış), 1/4 su bardağı et suyu, 2 dal kereviz sapı (küçük parçalar halinde doğranmış), 2-3 dal taze biberiye, 2-3 dal taze kekik, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz) gereklidir. Baharatlar sosun lezzetini zenginleştirecektir. Kereviz sapları sosun kıvamını artırırken, biberiye ve kekik ise enfes bir aroma katacaktır. Tereyağı ve sıvı yağın birlikte kullanılması sosun daha güzel bir kıvamda olmasını sağlayacaktır. Domatesleri küçük doğramanız sosun kıvamını daha iyi tutmasına yardımcı olacaktır.

Güveçte Köfte Hazırlama

Öncelikle köfte harcını hazırlayın. Tüm köfte malzemelerini bir kapta iyice yoğurun. Daha sonra küçük köfteler şekillendirin. Bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin. Şekillendirdiğiniz köfteleri her tarafı kızarana kadar kızartın. Kızarttığınız köfteleri bir kenara alın. Aynı tavada soğanları ve sarımsakları kavurun. Domates salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurun. Kereviz saplarını, biberiye ve kekiği ekleyin. Ardından et suyunu ve baharatları ilave edip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kızarttığınız köfteleri sosun içine ekleyin. Cherry domatesleri de ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Piştikten sonra sıcak servis yapın. Yanına pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!