Muhteşem Bir Lezzet: Güveçte Şeftalili Turta
Şeftali mevsiminin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz enfes bir tarifle karşınızdayız! Güveçte pişirilen bu şeftalili turta, hem yapımı kolay hem de damakta bıraktığı eşsiz lezzet ile sizi büyüleyecek. Kabından çıkardığınız andan itibaren mis kokusu mutfağınızı saracak, sıcak sıcak servis ettiğinizde ise tüm ailenizin gönlünü fethedecek. Unutulmaz bir tat deneyimi için hemen denemelisiniz. Tarifimizde kullandığımız malzemeler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabiliyor. Hazırlık aşamaları da oldukça pratik olduğundan, kısa sürede lezzetli bir tatlıya sahip olabilirsiniz. Sıcacık bir güveçte pişmiş şeftalilerin, enfes hamurla buluştuğu bu muhteşem lezzeti kaçırmayın! Aileniz ve misafirleriniz için harika bir ikram seçeneği olacak.Malzemeler: Şeftali Karameli İçin
* 3 adet şeftali (soyulmuş ve dilimlenmiş)* 1 su bardağı şeker
* 1 adet çubuk tarçın
* 2 tatlı kaşığı (tepeleme) nişasta
* 1/2 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
Malzemeler: Kıtır Hamuru İçin
* 100 gram tereyağı veya margarin (eritilmiş)* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 su bardağı (2 parmak eksik) sıvı yağ
* 1 adet yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu
* 4 su bardağı un