Tarif Hakkında

Bol lifli ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, bu yulaf unlu elmalı turta tam size göre! Fazla elmalarınızı değerlendirmenizi sağlayacak bu glutensiz tarif, hem pratik hem de son derece tatmin edici. Kıtır kabuğu ve yumuşacık elma içiyle, hem çocukların hem de yetişkinlerin beğenisini kazanacak. Hazırlaması oldukça kolaydır ve özel bir gün için şık bir sunumla da servis edilebilir. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Özellikle sonbahar aylarında, taze hasat edilmiş elmalarla yapılan bu turta, damağınıza enfes bir deneyim yaşatacaktır. Bu tarifle mutfakta keyifli zaman geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Malzemeler

Kuru Malzemeler

3 su bardağı yulaf unu, 3 yemek kaşığı (tepeleme) pudra şekeri, 1 su bardağı yulaf unu, 5 yemek kaşığı şeker, 1/2 adet muskat cevizi rendesi, 2 tutam tuz, 1 tutam tuz

Yağlı Malzemeler

9 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet yumurta

Elma ve Baharatlar

10 adet elma, 2 yemek kaşığı (silme) tarçın

Hazırlanışı

Kabuğun Hazırlanması

Öncelikle, 9 yemek kaşığı tereyağını eritip, 3 su bardağı yulaf unu, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 2 yumurta ve 2 tutam tuzu ekleyerek yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlanmış bir kalıba yayın ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Bu esnada, iç harcı hazırlayabilirsiniz.

İç Harcın Hazırlanması

4 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1 su bardağı yulaf unu, 5 yemek kaşığı şekeri, 1 tutam tuzu ve yarım muskat rendesini ekleyip karıştırın. Soyulmuş ve ince dilimlenmiş elmaları ve tarçını ekleyerek, yaklaşık 5 dakika orta ateşte pişirin. Elmalar yumuşayana kadar karıştırmaya devam edin. Elmaların hafifçe karamelize olmasını sağlayın.

Birleştirme ve Pişirme

Önceden pişirdiğiniz kabuğun üzerine hazırladığınız elmalı harcı yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 30-35 dakika altın sarısı bir renk alana kadar pişirin. Pişen elmalı turtanızı fırından çıkarıp, ılıdıktan sonra servis edin. Dilerseniz vanilya dondurma veya krema ile birlikte servis edebilirsiniz.