Glutensiz Lezzet: Karabuğdaylı Kısır

Çölyak hastaları için de uygun olan bu enfes karabuğdaylı kısır tarifi, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Sağlıklı ve doyurucu bir öğün arayanlar için ideal bir seçenek. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifte, taze baharatların ve sebzelerin uyumu, karabuğdayın hafif tadıyla mükemmel bir denge oluşturuyor. Hafif ekşi ve baharatlı tadıyla, hem yaz aylarında serinletici bir seçenek, hem de kış günlerinde sıcak bir yemek alternatifi olarak tercih edilebilir. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Malzemeler

* 1/2 su bardağı karabuğday* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 4 dal taze soğan
* 2 adet yeşil biber
* 1 adet kapya biber
* 1/2 demet maydanoz
* 1/3 demet nane
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1/2 adet limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı sumak

Hazırlanışı

Öncelikle karabuğdayı yıkayıp, haşlayın. Daha sonra bir tavada zeytinyağını ısıtıp, domates ve biber salçasını ekleyip kavurun. Kıyılmış taze soğan, yeşil biber ve kapya biberi ekleyip, kızarana kadar soteleyin. Haşlanmış karabuğdayı, sotelenmiş sebzelere ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanoz ve naneyi de ekleyin. Nar ekşisi, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber ve sumağı da ekleyip iyice karıştırın. Kısırınızı birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

Bu kısır tarifinde, taze otların bol kullanımı lezzeti artırır. Nar ekşisinin miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Servis etmeden önce kısırı tekrar karıştırmayı unutmayın. Afiyet olsun!