Lezzetli Bir Börek Deneyimi

Börek severler için enfes bir tarif olan garnitürlü milföy böreği, hem doyurucu hem de son derece lezzetli. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek kadar özel. Pratikliği ve damaklarda bıraktığı eşsiz lezzet ile mutfağınızın yeni gözdesi olacak. Dilerseniz farklı garnitürlerle de deneyebilirsiniz, hayal gücünüzü kullanın! Ailenizle birlikte keyifle tüketeceğiniz bu böreği mutlaka denemelisiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede hazırlayabilir ve fırına sürebilirsiniz. Sıcak servis edildiğinde lezzeti daha da artıyor.

Malzemeler ve Hazırlık

Milföy Böreği için: 6 adet milföy hamuru, 6 yemek kaşığı tercih ettiğiniz garnitür ( kıyma, peynir, ıspanak vs.)
Beşamel Sos için: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, 2 çay kaşığı tuz
Süsleme için: 1 adet yumurta

Yapılışı: Adım Adım

Öncelikle beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağını eritip unu ekleyerek kavuralım. Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirelim. Tuzunu ilave edip ocaktan alalım. Milföy hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Her bir hamurun üzerine beşamel sosundan sürelim ve garnitürü ekleyip yayın. Üzerlerine kalan beşamel sosu gezdirelim. Çırpılmış yumurtayı böreklerin üzerine sürerek fırına verelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!