Lezzetli ve Kolay Ganajlı Kurabiye Tarifi

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, pastane lezzetinde ganajlı kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes kurabiyeleri hazırlamak sandığınızdan çok daha kolay. Sadece birkaç adımda, misafirlerinizin beğenisini kazanacak nefis kurabiyelere sahip olabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolaylıkla bulunabilir. Hazırlamak için fazla zaman ayırmanıza gerek yok, pratikliğiyle de öne çıkıyor. Dilerseniz farklı çikolata çeşitleri deneyerek kendi zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler: Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın: 125 gram tereyağı, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı nişasta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 3,5 su bardağı un.

Malzemeler: Ganaj ve Süsleme

Ganaj için; 50 gram bitter çikolata, 50 gram sütlü çikolata ve 2 yemek kaşığı sıvı krema gereklidir. Süsleme için ise 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı Hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yerine fındık, fıstık gibi diğer kuru yemişleri de tercih edebilirsiniz. Ganajı hazırlamak oldukça hızlı ve kolaydır. Çikolatalar eridikten sonra kremayı ekleyip karıştırmanız yeterli. Süsleme için ise dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.

Hazırlanış

Öncelikle kurabiye hamurunu hazırlayın. Tereyağını, sıvı yağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Sütü, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. En son olarak unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Dinlendirdikten sonra hamuru istediğiniz şekli verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler pişerken ganajı hazırlayın. Çikolataları ve kremayı benmari usulü eritip karıştırın. Pişen kurabiyeler soğuyunca üzerine ganajı sürün ve Hindistan cevizine bulayarak süsleyin. Afiyet olsun!