FırınSız Lezzet: Gelin Bohçası
Fırına gerek kalmadan hazırlayabileceğiniz, enfes bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Bu pratik ve lezzetli gelin bohçası, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlığı oldukça kolay olan bu tarif, misafirlerinizi de etkileyeceğinden emin olabilirsiniz. Pürüzsüz ve hafif kıvamıyla ağızda dağılan bu tatlı, hem görsel hem de lezzet açısından mükemmel bir deneyim sunuyor. İşte, damak çatlatan bu enfes tatlı için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım hazırlanışı.
Malzemeler
Kek Malzemeleri:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Krem Şanti Malzemeleri:
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Hazırlanışı
Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için; yumurta, un, süt, şeker, sıvı yağ, kakao, vanilya ve kabartma tozunu derin bir kapta iyice çırpın. Pürüzsüz ve akışkan bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Hamurun kıvamı çok koyu olursa, azar azar süt ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız kek hamurunu, yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye yayın. Tepsiden küçük kareler veya dikdörtgenler keserek daha şık bir sunum sağlayabilirsiniz. Daha sonra, krem şantiyi paket üzerinde belirtilen ölçülerdeki süt ile çırpın. Hazırladığınız krem şantiyi kek hamuruna yayın. Krem şantinin üzerine isteğe bağlı olarak fındık, çikolata parçaları, meyve dilimleri gibi süslemeler ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız gelin bohçası tatlısını buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!