Lezzetli ve Pratik Bir Yemek

Bu tarifle, hem lezzetli hem de pratik bir fırında tavuk but yemeği hazırlayacaksınız. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes yemeğe bayılacak. Hazırlaması oldukça kolay ve kısa sürede sofranızda yerini alacak. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcut. Hem protein açısından zengin hem de doyurucu bir yemek arıyorsanız, tam aradığınız tarif bu. Özellikle çocukların da severek tüketeceği bu tarif, hafta içi akşam yemekleri için ideal bir seçenektir. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

- 1/2 kilogram tavuk but- 4 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1/2 tatlı kaşığı baharat çeşnisi (karışık baharat kullanabilirsiniz)
- 1 tutam tuz
- İsteğe bağlı olarak; karabiber, kekik, pul biber gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tavuk butlarını yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Geniş bir kapta, zeytinyağı, tereyağı, tatlı kırmızı biber, baharat çeşnisi ve tuzu karıştırın. Bu karışımı tavuk butların üzerine ve patateslerin üzerine güzelce yayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri ve tavuk butları yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika, tavuk butlar kızarana ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!