Fırında Soslu Çipura: Lezzetli Bir Tarif

Bu enfes fırında soslu çipura tarifi, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve hazırlaması oldukça kolay. Taze malzemelerle hazırlanan bu yemek, hem görsel olarak hem de damak zevkinize hitap edecek. Balık severler için mükemmel bir seçenek olan bu tarif, her sofraya yakışacak bir şaheser. Ailenizle veya sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz unutulmaz bir yemek deneyimi yaşamak için hemen denemenizi öneririz. Çipuranın yumuşak dokusu ve lezzetli sosu, damakta uzun süre kalacak bir tat bırakacak. Hazırlama süreci de oldukça pratik olduğu için, zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz.

Malzemeler

Çipura ve Sebzeler: 4 adet çipura, 6-7 adet küçük patates, 2 adet kuru soğan, 2 adet havuç, 5-6 diş sarımsak, 1 adet limon, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 4 tatlı kaşığı tereyağı.
Sos İçin: 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 limon suyu, 2 diş sarımsak.

Hazırlanış

Öncelikle patatesleri, havuçları ve soğanları soyup, istediğiniz şekilde doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Bir fırın kabına doğranmış sebzeleri yerleştirin. Tereyağını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Çipuraları yıkayıp, tuz ve karabiberle baharatlayın. Limon dilimlerini çipuraların üzerine yerleştirin. Sebzelerin üzerine dizin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, karabiber, pul biber, tuz, limon suyu ve sarımsağı karıştırarak sosu hazırlayın. Hazırladığınız sosu çipuraların ve sebzelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişirme süresi çipuraların büyüklüğüne göre değişebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Yanına pilav veya salata ile servis edebilirsiniz.

Servis Önerileri

Fırında soslu çipura yemeğinizi taze bir salata ve limon dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz. İsterseniz yanında patates püresi veya bulgur pilavı da tercih edebilirsiniz.