Evde Kolayca Fırında Palamut

Evde balık pişirmek zor mu geliyor? Artık endişelenmenize gerek yok! Bu enfes fırında soslu palamut tarifiyle, pratik ve lezzetli bir yemek sofranızda olacak. Taze malzemelerle hazırlayacağınız bu tarif, hem zamandan hem de emekten tasarruf etmenizi sağlayacak. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Deneyin ve pişirme keyfinizi ikiye katlayın!

Malzemeler

Palamut ve Sebzeler:

  • 2 adet palamut
  • 4 adet orta boy soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 4 adet defne yaprağı
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 adet limon

Sos İçin:

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı (1 parmak fazla) zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Hazırlanışı: Adım Adım Fırında Palamut

Öncelikle, palamutları yıkayıp temizleyin. Soğanları, patatesleri ve domatesleri dilediğiniz şekilde doğrayın. Derin bir fırın kabına zeytinyağını koyun. Doğranmış soğanları, sarımsakları ve baharatları ekleyip birkaç dakika kavurun. Salçayı da ekleyip karıştırın. Ardından doğranmış patatesleri ve domatesleri ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Temizlediğiniz palamutları sosun üzerine yerleştirin. Üzerine defne yapraklarını ve limon dilimlerini koyun. Maydanozu da ekleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Palamutların pişip pişmediğini kontrol edin. Pişince fırından çıkarın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!